AntibiotiCAR belicht rol apotheker bij voorkomen antibioticaresistentie

9 maart 2017

De Antibiotica Brigade, een reizende tentoonstelling over antibiotica, is gelanceerd tijdens de Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 4 maart. In een omgebouwde Piaggio Ape leren bezoekers alles over antibiotica en antibioticaresistentie. De tentoonstelling is een initiatief van de KNMP, Museum Boerhaave en de Stichting Farmaceutisch Erfgoed, en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Antibiotica BrigadeDe multimediale presentatie in de Piaggio belicht de geschiedenis van de antibiotica; van de ontdekking van bacteriën in 1666 tot de campagne tegen resistentie in 2016 en 2017. Op de bestuurdersstoel kunnen bezoekers een filmpje bekijken waarin apotheker Aris Prins uitlegt hoe apothekers antibioticaresistentie helpen voorkomen. De tentoonstelling werd enthousiast ontvangen door de bezoekers van de Rotterdamse Museumnacht.

Jubileumcongres

De Antibiotica Brigade reist in 2017 door het land. Op het KNMP-jubileumcongres op 13 april in het Beatrix Theater in Utrecht is de tentoonstelling ook te bezoeken.

Meer informatie en locaties
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP