‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ komende maanden niet verkrijgbaar

23 mei 2017

De ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ is binnenkort tijdelijk niet verkrijgbaar. Apotheken kunnen de pas tot en met 30 mei 2017 nog aanvragen. Vervolgens is de pas weer per 1 maart 2018 aan te vragen. Dit heeft het CIBG bekendgemaakt.

De geldigheidsperiode van 3 jaar voor alle huidige UZI-passen blijft. Verloopt de ‘medewerkerspas niet op naam’ tussen 1 juni 2017 en 1 maart 2018? Dan hebben apotheken nu nog een week om hun pas te verlengen. Deze apotheken worden door het UZI-register geïnformeerd.

Het tijdelijk niet verkrijgbaar zijn van de ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ komt door een wijziging in regelgeving, die vanaf 1 juni 2017 ingaat. Dit leidt tot een aanpassing in het UZI-register en dat vergt tijd. Vandaar dat de ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ tijdelijk niet wordt uitgegeven.

Voor wie nog geen ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ gebruikt, kan het van belang zijn tijdig deze pas aan te vragen. Bijvoorbeeld om te voldoen aan eisen voor informatiebeveiliging. Voor informatiesystemen die patiëntgegevens verwerken, is het inloggen met alleen een wachtwoord onvoldoende. Er moet dan gebruikt gemaakt worden van de zogenaamde 2 factor authenticatie; iets wat u weet en iets wat u heeft. In alle apotheek informatiesystemen kan de UZI-pas worden gebruikt voor deze manier van inloggen. Voor medewerkers die niet BIG-geregistreerd zijn, zoals bezorgers en administratieve krachten, kan een ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ worden gebruikt.

Vragen over de UZI-pas? Bel naar 0900-2324342 of mail naar .

Vraag de ‘UZI-medewerkerspas niet op naam’ aan
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering