Sulfasalazinetekort afgewend

16 november 2016

Pfizer heeft voldoende nieuwe voorraden Salazopyrine om het dreigende tekort aan sulfasalazine te keren. De producent meldt dat er vanaf vrijdag 18 november ruim voldoende Salazopyrine zal zijn om alle patiënten van sulfasalazine te voorzien.

Pfizer heeft de productie verhoogd van haar specialité Salazopyrine om het dreigende tekort te keren dat was ontstaan door productie- en leveringsproblemen bij generieke aanbieders. Pfizer ontvangt op woensdag 16 november 20.000 verpakkingen Salazopyrine in haar magazijn. Donderdag 17 november worden de groothandels beleverd, waarna op vrijdag in alle apotheken ruim voldoende voorraad Salazopyrine is. Dit onder voorbehoud van de snelheid van verwerking bij de groothandel. Deze voorraad is voldoende voor minimaal 1 maand. Hierop volgend verwacht Pfizer op 19 december een nieuwe levering van 20.000 verpakkingen.

Werkgroep geneesmiddelentekorten

De verhoogde productie was de uitkomst van het overleg van de werkgroep geneesmiddelentekorten, ingesteld door VWS, waarin behalve de KNMP onder meer patiëntenorganisaties, artsenorganisaties, groothandels, fabrikanten, IGZ en CBG participeren.

Lees het eerdere bericht over het sulfasalazinetekort 
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg