KNMP-voorzitter Klein Nulent bij Zorg.nu: 'Middelen uit substitutierichtlijn uit preferentiebeleid'

19 oktober 2016

‘Producten uit de Handleiding Geneesmiddelsubstitutie moeten worden uitgezonderd van het preferentiebeleid.’ Dat zei KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent dinsdagavond 18 oktober in het televisieprogramma Zorg.nu. Hij zat daar aan tafel met Petra van Holst van Zorgverzekeraars Nederland in een item over het preferentiebeleid.

Klein Nulent benadrukte dat een goede voorlichting en vertrouwen de basis zijn voor het veilig wisselen van geneesmiddelen. Tevens verwees hij naar het lopend overleg voor een breder draagvlak voor de KNMP Handleiding Geneesmiddelsubstitutie onder voorschrijvers, verzekeraars en het ministerie van VWS. “Producten op die lijst zouden uitgezonderd moeten worden van het preferentiebeleid. Ik heb goede hoop dat we er samen gaan uitkomen, want dit is heel belangrijk”, aldus de KNMP-voorzitter.

In de uitzending wordt het preferentiebeleid uitgelegd met het voorbeeld van een patiënt met de ziekte van Parkinson bij wie de ziekte verslechterde na het wisselen van medicatie. In het tweede deel van het item (vanaf minuut 46.44) schuiven Klein Nulent en Van Holst aan tafel om het preferentiebeleid toe te lichten.

Bekijk de uitzending (vanaf minuut 29.44)  Meer over de Handleiding Geneesmiddelsubstitutie

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering