Dermatologie thema tijdens KNMP Najaarscongres 2016

12 oktober 2016

Het KNMP Najaarscongres 2016 ging over het thema dermatologie. Tal van deskundigen verschenen op het podium van het Beatrixtheater om ieder vanuit een eigen inzicht dit thema te bespreken.

NajaarscongresDe aftrap is voor prof. dr. Rick Hoekzema, dermatoloog AMC en VUmc Amsterdam, die de volle zaal met een wervelend betoog boeit. En als laatste spreekt drs. Willem Kouwenhoven, algemeen bestuurslid Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem, in zijn rol van patiënt tot de apothekers. Prof. dr. Suzanne Pasmans gaf praktische informatie over de benodigde hoeveelheid zalf of crème per week bij toepassen van de vingertopeenheid op verschillende lichaamsdelen, voor patiënten van verschillende leeftijden. Hiermee kan voorkomen worden dat te weinig wordt afgeleverd.

Traditioneel opent de KNMP-voorzitter de dag met een rede. Gerben Klein Nulent verwijst naar actuele ontwikkelingen rondom de geneesmiddelentekorten, de administratieve lasten, de verhoudingen met stakeholders en hij blikt al vooruit naar 2017. Dan is het Voorjaarscongres niet in maart, maar in april. De KNMP viert dan tevens het 175-jarig bestaan.

Najaarscongres studentenKlein Nulent zet voorts drie farmaciestudenten in de bloemen voor de Studentenprijs van de KNMP. Deze uitreiking gaat vooraf aan de bekendmaking van de KNMP Zorginnovatieprijs. In een filmpje leggen de prijswinnaars hun initiatief uit. En zo waren er op 11 oktober in Utrecht tal van activiteiten, al met het ontbijt, tijdens een lunchbijeenkomst en later op de middag bij een genoeglijke borrel op de volle beursvloer.

Foto-impressie KNMP Najaarscongres Bestel de patiëntenflyer: Hoe dik moet ik mijn crème of zalf smeren? Bekijk de folder voor apothekersassistenten: Smeren van corticosteroïden en Finger Tip Unit Bekijk het instructiefilmpje op apotheek.nl
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP