App Interacties oncologische middelen 2016

7 juli 2016

De app 'Interacties oncologische middelen 2016' is sinds 7 juli beschikbaar en vervangt de app 2015. De applicatie is bedoeld als hulpmiddel voor apothekers en artsen bij de behandeling van patiënten met kanker.

'Interacties oncologische middelen 2016' is een gebruiksvriendelijke app. In de applicatie zoekt de gebruiker op het oncologisch middel. Vervolgens wordt de interagerende comedicatie getoond die bij het oncologisch middel hoort. Aan de kleur is de relevantie van de interactie te zien. Rood is relevant, groen niet relevant en zwart geen interactie. Bij elke interactie worden de tekst en de beoordeling getoond. Voor de desbetreffende risicoanalyse is het zaak door te linken naar het internet.

De app is om meer dan één reden handig. Voor bewaking op interacties is een actueel medicatieoverzicht nodig. In de praktijk worden (medicatie)gegevens van oncologiepatiënten echter in verschillende elektronische systemen geregistreerd, en zijn de protocollen voor chemokuren niet altijd verbonden met het medicatiebewakingssysteem van het ziekenhuis. Ook is de medicatie niet altijd volledig bekend van patiënten die voor een chemokuur op de dagbehandeling komen. Met de app zijn alle interacties met oncologische middelen vindbaar.  

De app IA Oncologie van de KNMP is te vinden in de AppStore van Apple en in Play Store van Android. Bij 'Registreren' moet het klantnummer ('NAWID') of een vouchercode worden ingevoerd. Na de installatie en registratie is de app ook offline te gebruiken.
Leden van de KNMP beschikken gratis over de app, indien ze zakelijke contributie betalen.  Extra exemplaren met 30% korting zijn verkrijgbaar via . De toegestuurde vouchercode moet worden ingevuld bij ‘Registreren’ om de app te activeren.
Voor overige gebruikers bedragen de kosten € 18,50 (excl. btw).

Meer informatie

Voor vragen over de app kunt u terecht bij de GIC Helpdesk via (070) 373 73 77 of mailen naar .

Meer informatie en een handleiding
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg