Nieuws & actualiteit

18 juni 2018

Minister Bruins over magistrale bereiding: meer helderheid en minder belemmeringen

VWS-minister Bruno Bruins wil meer helderheid en minder belemmeringen rondom de magistrale bereiding. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waarin de minister voor Medische Zorg een pakket aan maatregelen aankondigt om de uitgaven voor genees- en hulpmiddelen te beheersen.

Lees verder

18 juni 2018

Apotheker Aris Prins geeft uitleg over bewaartemperatuur geneesmiddelen

Apotheker Aris Prins van apotheek Poeldijk heeft in het radioprogramma ‘Bureau Kijk in de Vegte’ uitleg gegeven over de bewaartemperatuur van geneesmiddelen. Hij zette uiteen wat te doen als de temperatuur oploopt naar boven de 25 graden celsius.

Lees verder

14 juni 2018

Online tool bloedglucosemeters verwijst ook naar de apotheek

De Keuzehulp Bloedglucosemeters staat online. Minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins lanceerde de keuzehulp op 11 juni tijdens het congres 'Goed Gebruik Hulpmiddelen' in Bussum. De Keuzehulp Bloedglucosemeters is een online tool voor zorgverleners en patiënten, om samen de bloedglucosemeter te kiezen die het beste past bij de medische en persoonlijke situatie van de patiënt.

Lees verder

14 juni 2018

Jubileumtentoonstelling beschikbaar voor bruikleen

De KNMP stelt de zuilen van de jubileumtentoonstelling een beperkt aantal keren kosteloos beschikbaar voor bruikleen. Speciaal voor KNMP-leden die zelf een jubileum vieren of een (kinder)feest organiseren waarbij zij graag laten zien wat het werk van de apotheker inhoudt. Vanwege beperkte beschikbaarheid geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Lees verder

14 juni 2018

KNMP stelt e-learning over laaggeletterdheid beschikbaar via CME-Online

De KNMP stelt in samenwerking met het online nascholingsinstituut CME-Online de e-learning ‘Bevorderen van juist medicijngebruik onder laag geletterden’ beschikbaar. De ruim 13.000 CME-Online-geabonneerde apothekersassistenten kunnen zo gebruikmaken van de e-learning. De cursus is met 1 punt geaccrediteerd.

Lees verder

7 juni 2018

Datalek voorkomen? Gebruik de beveiligde app Siilo (ook voor pc)

70.000 zorgverleners in Nederland communiceren al met de gratis messenger-app Siilo. Een kwestie van downloaden en direct aan de slag. Ze wisselen bovendien beveiligd bestanden uit met elkaar, via de webversie op de computer. Het aantal Siilo-gebruikers groeit sinds de invoering van de AVG gestaag door. Werk jij al met Siilo? Start vandaag nog! Haak direct ook aan op het KNMP-netwerk en ontvang urgent ledennieuws, zoals recalls.

Lees verder

7 juni 2018

Autorisatie zorgstandaard ADHD: akkoord gevraagd van apothekers

De KNMP is gevraagd om de zorgstandaard ADHD te autoriseren. De zorgstandaard is ontwikkeld door een brede afvaardiging van partijen in de geestelijke gezondheidszorg in samenwerking met het netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. De conceptzorgstandaard wordt voorgelegd aan apothekers voor instemming. Reageren kan tot 25 juni.

Lees verder

7 juni 2018

Meningokokken ACWY-vaccinatie vervangt meningokokken C-vaccinatie

De meningokokken C-vaccinatie is sinds mei 2018 in het rijksvaccinatieprogramma voor peuters van 14 maanden vervangen door de meningokokken ACWY-variant. Ook krijgen 14-jarigen per oktober 2018 de meningokokken ACWY-vaccinatie. Aanleiding is de toename van het aantal meningokokkenziektes type W in Nederland. Het Informatorium Medicamentorum is op deze wijziging aangepast.

Lees verder

7 juni 2018

Sectie AGM zoekt nieuw bestuurslid

De sectie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM) zoekt per september 2018 een nieuw bestuurslid. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen en profielschets kunnen tot 29 juni reageren.

Lees verder