Nieuws & actualiteit

15 januari 2021

Onderhandelingsresultaat cao Apotheken 2019-2021 richting achterbannen

Het onderhandelingsresultaat van de cao Apotheken 2019-2021 gaat richting de achterbannen. De vakorganisaties FNV, CNV en de werkgeversverenigingen VZA en ASKA bereikten op 5 januari 2021 een onderhandelingsresultaat en publiceerden daarover een gezamenlijke verklaring.

Lees verder

14 januari 2021

Informatie over COVID-19-vaccins Comirnaty en Moderna beschikbaar op Apotheek.nl

Apotheek.nl biedt uitgebreide publieksinformatie over de COVID-19-vaccins Comirnaty en Moderna. De Europese medicijnautoriteiten hebben beide vaccins tegen het coronavirus onder voorwaarden goedgekeurd.

Lees verder

14 januari 2021

KNMP stelt apart overzicht beschikbaar voor apothekers over COVID-19-vaccins

Op KNMP.nl is een apart overzicht beschikbaar gesteld voor apothekers en hun team met vragen en antwoorden (Q&A) over vaccins tegen het coronavirus. Deze pagina is een aanvulling op de Q&A over het coronavirus in het algemeen. De informatie op KNMP.nl wordt voortdurend up-to-date gehouden.

Lees verder

13 januari 2021

PRISMA-symposium 2021 open voor abstracts

Apothekers kunnen tot maandag 5 april hun abstract indienen voor het PRISMA-symposium 2021. De beste abstracts worden gepubliceerd in het Nederlands Platform voor Farmaceutisch Onderzoek. Het PRISMA-bestuur reikt tijdens dit online symposium op 18 mei tevens de PRISMA-publicatieprijs en PRISMA-proefschriftprijs uit.

Lees verder

7 januari 2021

13 januari: webinar voor zorgprofessionals over COVID-19-vaccins

Het ministerie van VWS, RIVM, NHG en LHV organiseren woensdagavond 13 januari om 20.00 uur samen met MedischeScholing.nl een live webinar over de COVID-19-vaccins. Deze gratis nascholing staat open voor iedereen die in de zorg werkt.

Lees verder

7 januari 2021

QR-code Apotheek.nl beschikbaar

De KNMP heeft een QR-code ontwikkeld die linkt naar Apotheek.nl. Apothekers kunnen de QR-code gebruiken op het (print)materiaal van de eigen apotheek ter ondersteuning van de patiëntenvoorlichting en ter bevordering van veilig medicijngebruik.

Lees verder

7 januari 2021

IGJ en KNMP actualiseren Handreiking Administratie Opiumwetmiddelen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de KNMP hebben de ‘Handreiking Administratie Opiumwetmiddelen in de Openbare Apotheek’ bijgewerkt.

Lees verder

30 december 2020

Inning SBA-premie per 1 januari 2021 door SBA zelf

De inning van de SBA-premie aan apotheken gebeurt per 1 januari 2021 door SBA zelf, en niet meer door Appolaris. Dat schrijft SBA in een bericht op haar website. Voor apotheken heeft de wijziging geen consequenties.

Lees verder

24 december 2020

KNMP-standpunten ‘Gereedmaken COVID-19-vaccins’ en ‘Uitwisseling vaccinatiegegevens COVID-19’

De KNMP onderstreept, met het oog op de medicatieveiligheid, het belang van de correcte uitvoering van het gereedmaken van het COVID-19-vaccin. Apothekers beschikken over uitgebreide kennis van geneesmiddelen en de procedures om vaccins voor toediening gereed te maken. De apotheker springt graag bij om ervoor te zorgen dat er veilig en effectief gevaccineerd kan worden. Dat is het standpunt van de KNMP over het gereedmaken van COVID-19-vaccins.

Lees verder