KNMP.NL

rss.jpg

Publieksmateriaal bariatrische chirurgie beschikbaar
De KNMP stelt kosteloos publieksmateriaal beschikbaar over bariatrische chirurgie. Het is vaak bij apothekers niet bekend wie van hun patiënten een maagverkleining hebben ondergaan. De poster, baliekaartjes, en narrowcast helpen apothekers om deze patiënten in kaart te brengen.
Inspiratiegids beschikbaar om geneesmiddelenketen verder te verduurzamen
De inspiratiegids ‘Op weg naar een duurzame farmacieketen’ is beschikbaar. De KNMP, Neprofarm, VIG, Bogin en Partners for Innovation willen met deze gids zorgverleners, organisaties en bedrijven in de sector verder helpen met de verduurzaming binnen de geneesmiddelenketen. De gids bevat actuele ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden op dit gebied.
KNMP: verbeter de gegevensuitwisseling met gemeenschappelijke voorzieningen
De KNMP pleit voor verdere verbetering van de gegevensuitwisseling door de inzet van gemeenschappelijke voorzieningen voor adressering, toestemming, authenticatie en transport. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer die op 8 oktober over gegevensuitwisseling en digitale zorg debatteert.
E-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld: werken met meldcode en codewoord
De e-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld voor openbaar apothekers is online. De e-learning biedt apothekers handvatten bij een vermoeden of melding van kindermishandeling en huiselijk geweld. Deze geaccrediteerde e-learning is ontwikkeld op initiatief van de KNMP, in samenwerking met Veilig Thuis en ondersteund door de SBA. Eerder dit jaar konden apothekersassistenten via SBA eenzelfde e-learning Kindermishandeling en huiselijk geweld volgen.
Aanmelding KNMP Zorginnovatieprijs 2021 geopend
De KNMP roept apothekers op om mee te dingen naar de KNMP Zorginnovatieprijs 2021. Bijzondere zorginnovaties, initiatieven die de zorg in beweging krijgen of ideeën die bijdragen aan de zorg van de patiënt, kunnen tot en met 4 januari 2021 worden ingediend.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl