KNMP.NL

rss.jpg

World Pharmacists Day: KNMP.nl gaat op zwart
De KNMP zet de homepage van haar website KNMP.nl op 25 september van 11.00 tot 12.00 uur op zwart, ter nagedachtenis aan alle apothekers die we verloren zijn aan COVID-19. Hiermee sluit de KNMP aan bij de oproep van de International Pharmaceutical Federation (FIP) om solidariteit te tonen tijdens World Pharmacists Day.
Nivel: onderzoek naar communicatie in apotheek bij medicatiewissel
Het Nivel start een onderzoek naar de communicatie in de apotheek bij een medicatiewissel. Dat stelt het Nivel in een bericht op haar website. In een gezamenlijk project onderzoekt het Nivel met SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en UPPER (Universiteit Utrecht) twee communicatiestrategieën rondom het wisselen van medicatie om te komen tot praktische handvatten voor het apotheekteam. Het project ‘Negatief nieuws brengen: communicatiestrategieën rondom het wisselen van medicatie passend bij patiënt en apotheekteamlid’ heeft een financiële bijdrage gekregen vanuit het KNMP-onderzoeksprogramma.
VWS stelt Handreiking beschikbaar voor zorgbonus
VWS stelt de ‘Handreiking Bonus zorgprofessionals COVID-19’ beschikbaar. Deze handreiking biedt ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie voor het uitkeren van de bonus. Op basis van de Subsidieregeling en Handreiking kunnen apotheken zelf bepalen welke apotheekmedewerkers in aanmerking komen voor een bonus. De KNMP berichtte apotheken gisteren dat deze subsidieregeling in de Staatscourant is gepubliceerd.
Valpreventieweek: e-learning, webinar en vernieuwde Valanalyse beschikbaar
Voor apothekers en apotheekteam zijn een e-learning en een webinar over valpreventie beschikbaar.
Zorgbonus voor medewerkers apotheken
Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl