KNMP.NL

rss.jpg

Openbaar apotheker Anne-Margreeth Krijger-Dijkema is ‘Leefstijlprofessional van het jaar 2020’
Openbaar apotheker en onderzoeker Anne-Margreeth Krijger-Dijkema is ‘Leefstijlprofessional van het jaar 2020’. De vereniging Arts en Leefstijl reikte vandaag de prijs uit op het Jaarcongres Arts en Leefstijl.
Aandacht voor eenzaamheid bij ouderen tijdens Week van de Eenzaamheid
Apothekers kunnen tijdens de Week van de Eenzaamheid van 1 tot 8 oktober aandacht geven aan eenzaamheid bij ouderen. Het ministerie van VWS heeft communicatiemateriaal beschikbaar gesteld om eenzaamheid bij ouderen bespreekbaar te maken.
Europees Parlement neemt resolutie aan om geneesmiddelentekorten aan te pakken
Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen om geneesmiddelentekorten Europees aan te pakken. Aanleiding is het reeds lang bestaande probleem van geneesmiddelentekorten in de Europese Unie (EU) dat de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen en de COVID-19-pandemie. Dat staat in de aangenomen resolutie.
Materialen beschikbaar voor retourmedicatie in Week van Ons Water
Materialen voor het organiseren van retourmedicatie in de Week van Ons Water van 10 tot 25 oktober zijn beschikbaar voor apotheekteams. In de inzamelweek vragen de zorg- en watersector samen aandacht voor de effecten van geneesmiddelen op het milieu en de waterkwaliteit. Tijdens de inzamelweek maken apothekers het publiek bewust van het grote belang om ongebruikte geneesmiddelen retour te brengen naar de apotheek.
World Pharmacists Day: KNMP.nl gaat op zwart
De KNMP zet de homepage van haar website KNMP.nl op 25 september van 11.00 tot 12.00 uur op zwart, ter nagedachtenis aan alle apothekers die we verloren zijn aan COVID-19. Hiermee sluit de KNMP aan bij de oproep van de International Pharmaceutical Federation (FIP) om solidariteit te tonen tijdens World Pharmacists Day.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl