KNMP.NL

rss.jpg

Aandacht voor eenzaamheid bij ouderen tijdens Week van de Eenzaamheid
Apothekers kunnen tijdens de Week van de Eenzaamheid van 1 tot 8 oktober aandacht geven aan eenzaamheid bij ouderen. Het ministerie van VWS heeft communicatiemateriaal beschikbaar gesteld om eenzaamheid bij ouderen bespreekbaar te maken.
Europees Parlement neemt resolutie aan om geneesmiddelentekorten aan te pakken
Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen om geneesmiddelentekorten Europees aan te pakken. Aanleiding is het reeds lang bestaande probleem van geneesmiddelentekorten in de Europese Unie (EU) dat de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen en de COVID-19-pandemie. Dat staat in de aangenomen resolutie.
Materialen beschikbaar voor retourmedicatie in Week van Ons Water
Materialen voor het organiseren van retourmedicatie in de Week van Ons Water van 10 tot 25 oktober zijn beschikbaar voor apotheekteams. In de inzamelweek vragen de zorg- en watersector samen aandacht voor de effecten van geneesmiddelen op het milieu en de waterkwaliteit. Tijdens de inzamelweek maken apothekers het publiek bewust van het grote belang om ongebruikte geneesmiddelen retour te brengen naar de apotheek.
World Pharmacists Day: KNMP.nl gaat op zwart
De KNMP zet de homepage van haar website KNMP.nl op 25 september van 11.00 tot 12.00 uur op zwart, ter nagedachtenis aan alle apothekers die we verloren zijn aan COVID-19. Hiermee sluit de KNMP aan bij de oproep van de International Pharmaceutical Federation (FIP) om solidariteit te tonen tijdens World Pharmacists Day.
Nivel: onderzoek naar communicatie in apotheek bij medicatiewissel
Het Nivel start een onderzoek naar de communicatie in de apotheek bij een medicatiewissel. Dat stelt het Nivel in een bericht op haar website. In een gezamenlijk project onderzoekt het Nivel met SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en UPPER (Universiteit Utrecht) twee communicatiestrategieën rondom het wisselen van medicatie om te komen tot praktische handvatten voor het apotheekteam. Het project ‘Negatief nieuws brengen: communicatiestrategieën rondom het wisselen van medicatie passend bij patiënt en apotheekteamlid’ heeft een financiële bijdrage gekregen vanuit het KNMP-onderzoeksprogramma.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl