KNMP.NL

rss.jpg

Enkele wijzigingen in vergoeding apotheekbereidingen 2021
De zorgverzekeraars hebben bekend gemaakt welke (doorgeleverde) apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2021 niet meer vergoeden.
Inventarisatie knelpunten hik, jeuk en zweten in de palliatieve fase voor herziening richtlijnen
Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) inventariseert knelpunten bij de zorg voor patiënten in de palliatieve fase met hik, jeuk en zweten voor een herziening van de richtlijnen. Apothekers kunnen in een enquête aangeven welke knelpunten zij ervaren bij het verlenen van deze zorg. Het invullen van de enquête kan tot uiterlijk 30 oktober en neemt maximaal 10 minuten in beslag.
Overzicht tijdelijke toestemming voor import voortaan beschikbaar op KNMP Farmanco
Het overzicht van geneesmiddelen met tijdelijke toestemming voor import is voortaan beschikbaar op de website van KNMP Farmanco.
KNMP: eerste griepprikken door apothekers in Duitsland en Denemarken navolgenswaardig
De KNMP vindt de eerste griepprikken in Duitsland en Denemarken door apothekers navolgenswaardig. In Duitsland startte onlangs een pilot met 60 apotheken die griepvaccinaties geven. In Denemarken geven apotheekteams sinds oktober in 381 apotheken griepvaccinaties aan risicogroepen. Voorzitter Aris Prins van de KNMP: “Ook apothekers in Nederland zouden op deze wijze een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de vaccinatiegraad.”
Winnaars KNMP Studentenprijs bekend
De KNMP Studentenprijs 2020 is toegekend aan Jip Linthorst (Leiden), Wisse van Os (Leiden LACDR), Lishi Lin (Utrecht) en Luke van der Koog (Groningen). Hoogleraren en docenten hebben de studenten voor deze prijs voorgedragen, vanwege uitstekende studieresultaten, motivatie en inzet. De KNMP Studentenprijs omvat een geldbedrag van € 1000.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl