KNMP.NL

rss.jpg

VWS stelt Handreiking beschikbaar voor zorgbonus
VWS stelt de ‘Handreiking Bonus zorgprofessionals COVID-19’ beschikbaar. Deze handreiking biedt ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie voor het uitkeren van de bonus. Op basis van de Subsidieregeling en Handreiking kunnen apotheken zelf bepalen welke apotheekmedewerkers in aanmerking komen voor een bonus. De KNMP berichtte apotheken gisteren dat deze subsidieregeling in de Staatscourant is gepubliceerd.
Valpreventieweek: e-learning, webinar en vernieuwde Valanalyse beschikbaar
Voor apothekers en apotheekteam zijn een e-learning en een webinar over valpreventie beschikbaar.
Zorgbonus voor medewerkers apotheken
Apotheken komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat staat in de subsidieregeling die minister De Jonge (VWS) heeft bekendgemaakt. De bonus kan vanaf 1 oktober 2020 worden aangevraagd.
Tijdelijke testvoorrang zorgmedewerkers
Zorgmedewerkers met klachten kunnen tijdelijk met voorrang getest worden op Covid-19. Dat schrijft minister De Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De voorrang geldt ook voor apothekers en apothekersassistenten omdat zij onder de reikwijdte van de Wet BIG vallen. De praktische uitwerking wordt deze week vormgegeven door de GGD’en.
Meeste Nederlanders houden medicijnen over
Persbericht | Meer dan 80% van de Nederlanders houdt weleens medicijnen over na gebruik en een deel van hen weet niet wat ze daarmee moeten doen. Dat blijkt uit een pilot onderzoek van de Coalitie Duurzame Farmacie (KNMP, VIG, Bogin, Neprofarm), IVM en MediSchoon in opdracht van het ministerie van VWS.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl