KNMP.NL

rss.jpg

Commentaar gevraagd op conceptmodule Verantwoord minderen en stoppen van medicatie
De conceptmodule Verantwoord minderen en stoppen van medicatie (deprescribing) bij de richtlijn Polyfarmacie bij Ouderen is gereed voor commentaar. De KNMP ontvangt graag voor 18 februari 2020 reacties van apothekers op de module.
Ministerie van VWS: ernstige kwetsbaarheid in twee Citrix-servers
Het ministerie van VWS vraagt alle zorgorganisaties om aandacht voor een ernstige kwetsbaarheid in twee Citrix-servers: Citrix ADC en Citrix Gateway. Deze kwetsbaarheid kan gevolgen hebben voor zorgorganisaties die deze servers gebruiken. Door deze kwetsbaarheid in het Citrix-systeem kunnen hackers toegang krijgen tot het computersysteem van een organisatie.
Recall Depakine Chronosphere 750 mg, granulaat MGA
Sanofi-Aventis Netherlands b.v. heeft in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten om Depakine Chronosphere 750 mg, granulaat met gereguleerde afgifte (ZI-nummer 15077039) met onmiddellijke ingang terug te roepen op patiëntniveau. De recall betreft alleen de charge met chargenummer CM0125. De charge is gedistribueerd in de periode van 26 november 2019 tot 6 januari 2020.
Wijzigingen Bijlage 2 Regeling zorgverzekering
De bijlage-2-voorwaarden van de Regeling zorgverzekering zijn gewijzigd. De minister heeft het besluit hiertoe gepubliceerd in het Staatsblad en gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 in werking.
PRISMA-symposium 2020 open voor abstracts
Apothekers kunnen tot 31 maart hun abstract indienen voor het PRISMA-symposium 2020. Het evenement met het thema ‘Met big data naar betere zorg’ is dit jaar op dinsdag 12 mei in De Eenhoorn te Amersfoort. De beste abstracts worden gepubliceerd in het Nederlands Platform voor Farmaceutisch Onderzoek.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl