KNMP.NL

rss.jpg

RIVM-onderzoek bevestigt: er zat te veel NDMA in ranitidine
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat in vrijwel alle maagzuurremmers met ranitidine die op de Nederlandse markt waren, een te hoge concentratie N-nitrosodimethylamine (NDMA) heeft gezeten. De registratiehouders hebben eerder al in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vrijwel alle ranitidine teruggeroepen.
Gezocht: apothekers voor werkgroep ter verbetering signalering dubbelmedicatie
Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP is voor de nieuwe werkgroep Dubbelmedicatie op zoek naar openbaar apothekers en poliklinische apothekers die willen meewerken aan een verbeterde signalering van (pseudo)dubbelmedicatie in de G-Standaard.
IGJ: intensivering toezicht op melatonineproducten
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) laat in een brief aan de KNMP weten dat zij het toezicht intensiveert op producten die 0,3 of meer mg van het hormoon melatonine bevatten. De IGJ legt in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanaf deze maand inspectiebezoeken af beginnend bij fabrikanten en groothandels en vervolgens bij apotheken die melatonineproducten verstrekken.
Poolse apothekers op bezoek
Poolse apothekers bestudeerden onlangs tijdens een tweedaags werkbezoek de logistieke oplossingen in de Nederlandse apotheek. De groep kreeg middels een gevarieerd programma inzicht in zaken als baxtering en central filling.
Via online cursus of podcast voorbereiden op Wet Arbeidsmarkt in Balans
De regels in het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht veranderen vanaf 1 januari 2020. De KNMP biedt ondersteuning om apothekers voor te bereiden op de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Een online cursus en podcast zijn beschikbaar voor apotheker om bijgepraat te worden wanneer het hen uitkomt. Ook is er 10 december een fysieke KNMP-bijeenkomst in Breukelen.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl