KNMP.NL

rss.jpg

Nieuw in Richtlijnklapper Farmaceutische Zorg: samenvattingskaart consultvoering
De KNMP stelt de samenvattingskaart bij de KNMP-richtlijn Consultvoering beschikbaar. Deze samenvattingskaart is een nieuwe toevoeging aan de Richtlijnklapper Farmaceutische Zorg, ook bekend als de ‘oranje klapper’. In de samenvattingskaart staan kernaanbevelingen uit de richtlijn en praktische tips voor apothekers en apotheekteams. Ook zijn gesprekshulpen met voorbeeldvragen voor het consult met de patiënt opgenomen. Apothekers krijgen deze per post toegestuurd.
KNMP sluit aan bij campagne Samen Beslissen
De KNMP heeft zich aangesloten bij de nationale campagne Samen Beslissen. In deze campagne, onder coördinatie van de Patiëntenfederatie Nederland, zetten zorgpartijen zich in voor meer samen beslissen. Om dit te bevorderen krijgen patiënten en zorgverleners via de campagnewebsite Begineengoedgesprek.nl hulpmiddelen en tips aangereikt.
CBG: 'Zeer zeldzame kans op ruggenmergontsteking na AstraZeneca of Janssen vaccin'
Er is een zeer zeldzame kans op de ruggenmergontsteking myelitis transversa na een vaccinatie met het coronavaccin van AstraZeneca (Vaxzevria) of Janssen. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op haar website. Zorgverleners moeten volgens het CBG letten op symptomen van myelitis transversa, zodat de diagnose tijdig wordt gesteld en de behandeling op tijd kan starten. Tot en met 9 januari 2022 zijn in bij bijwerkingencentrum Lareb in totaal 7 meldingen ontvangen van myelitis transversa.
Ministerie VWS maakt subsidievoorwaarden Kickstart Medicatieoverdracht bekend
Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft de subsidievoorwaarden voor de Kickstart Medicatieoverdracht bekendgemaakt. Over deze subsidievoorwaarden vinden informatiesessies plaats voor penvoerders, zorgaanbieders en ICT-leveranciers. De online sessies zijn van 24 januari tot en met 27 januari 2022.
KNMP in gesprek met ministerie VWS, RIVM, GGD over vaccineren door apothekers
De KNMP voert gesprekken met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het RIVM en de GGD-en over vaccineren door apothekers. In een Kamerbrief licht minister Ernst Kuipers (VWS) het parlement daarover in. Eerder verzochten de Kamerleden Aukje de Vries (VVD) en Jan Paternotte (D66) het kabinet om na te gaan welke drempels voor apothekers bestaan om bij te dragen aan het fijnmazig wijk- en doelgericht vaccineren.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl