KNMP.NL

rss.jpg

Doorgeleverde morfinecassettes tot nader order vergoed
Zorgverzekeraars hebben aangegeven tot nader order de doorgeleverde morfinecassettes van grootbereiders nog wel te vergoeden, in ieder geval tot 1 augustus. De vergoeding geldt ook voor infuuszakken en spuiten. Dit blijkt uit navraag van de KNMP bij zorgverzekeraars.
Uitslag kwaliteitsindicatoren 2017 beschikbaar voor apotheken
Maar liefst 93,5% (1.711) van de uitgenodigde openbare apotheken vulden de kwaliteitsindicatoren over 2017 in. Voor al deze apotheken is nu een afzonderlijk benchmarkrapport met de uitslag beschikbaar. IT-partner DESAN heeft alle deelnemende apotheken een bericht gestuurd over het benchmarkrapport.
Minister Bruins over magistrale bereiding: meer helderheid en minder belemmeringen
VWS-minister Bruno Bruins wil meer helderheid en minder belemmeringen rondom de magistrale bereiding. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waarin de minister voor Medische Zorg een pakket aan maatregelen aankondigt om de uitgaven voor genees- en hulpmiddelen te beheersen.
Apotheker Aris Prins geeft uitleg over bewaartemperatuur geneesmiddelen
Apotheker Aris Prins van apotheek Poeldijk heeft in het radioprogramma ‘Bureau Kijk in de Vegte’ uitleg gegeven over de bewaartemperatuur van geneesmiddelen. Hij zette uiteen wat te doen als de temperatuur oploopt naar boven de 25 graden celsius.
Online tool bloedglucosemeters verwijst ook naar de apotheek
De Keuzehulp Bloedglucosemeters staat online. Minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins lanceerde de keuzehulp op 11 juni tijdens het congres 'Goed Gebruik Hulpmiddelen' in Bussum. De Keuzehulp Bloedglucosemeters is een online tool voor zorgverleners en patiënten, om samen de bloedglucosemeter te kiezen die het beste past bij de medische en persoonlijke situatie van de patiënt.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl