KNMP.NL

rss.jpg

Apothekers leveren meer zorg voor minder geld
Persbericht | Waar alle zorgkosten zijn toegenomen, leveren apothekers meer zorg voor minder geld. De zorgvraag is in 6 jaar tijd met 26% toegenomen, terwijl de netto vergoeding daalde. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen. De NOS berichtte op 15 november nog dat de omzet van zorgpraktijken in 10 jaar tijd met 50% steeg.
Volop input apothekers tijdens districtsledenbijeenkomsten
Apothekers leveren deze dagen volop input tijdens de districtsledenbijeenkomsten die gaan over de toekomstbestendige relatie met de patiënt. Tijdens de sessies in achtereenvolgens Uden, Leusden en Assen is er veel betrokkenheid bij de presentaties door KNMP-bestuurders die in de Dynamo-commissie actief zijn.
Oralia VTGM uitgebreid met informatie over breukstreep en alternatieven
Het vernieuwde Oralia VTGM bevat informatie over breukstrepen op tabletten. Ook is er nu een langere lijst met alternatieven te vinden. Zo hebben apothekers meer keuze als zij een patiënt met slikproblemen moeten overzetten op een ander middel.
KNMP-apotheker Laurien Rook over innovatief geneesmiddel
Apotheker Laurien Rook van de KNMP heeft in de media een toelichting gegeven op de komst van een innovatieve tablet in de Verenigde Staten. Het geneesmiddel bevat een minuscule sensor, die via een app kan aangeven of een patiënt zijn medicatie heeft ingenomen. Deze informatie kan met zorgverleners worden gedeeld.
Minister onderstreept belang apotheekbereidingen
Minister Bruins (Medische Zorg) onderstreept het belang van apotheekbereidingen en medicijnen op maat. Hij ziet onder meer kansen voor bereidingen bij ‘gekaapte’ geneesmiddelen. Zijn verwachting is dat de behoefte aan apothekersbereidingen voor kleine aantallen of unieke patiënten zal toenemen. Dit stelt Bruins in een brief aan de Tweede Kamer. Hij gaat hierover in gesprek met de KNMP.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl