KNMP.NL

rss.jpg

AP verduidelijkt recht van vergetelheid en dataportabiliteit onder AVG
Het recht op vergetelheid geldt in principe niet voor medische dossiers. En alleen de persoonsgegevens die de patiënt zelf actief en bewust heeft verstrekt, vallen onder het recht op dataportabiliteit. Dit geeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan in de veelgestelde vragen op haar website.
SKGE kent voor het eerst claim patiënt toe
De Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE) heeft voor het eerst een claim van een patiënt aan een apotheker deels toegekend. De claim bedroeg ruim € 16.000, waarvan de apotheker € 1.850 moet uitbetalen.
Ministerie attendeert patiënten: medicijnresten niet door het riool
Het doorspoelen van medicijnresten geeft bijwerkingen op de natuur. Spoel medicijnresten niet door het riool maar breng ze terug naar de apotheek of het inzamelpunt van de gemeente. Dat is de boodschap van een poster, die werd ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in samenwerking met de KNMP. Het ministerie van IenW stuurt de poster op 22 maart naar alle apotheken in Nederland.
Reinier Bax vanaf juni 2018 nieuwe voorzitter LOA
LOA-bestuurslid Reinier Bax volgt in juni 2018 LOA-voorzitter Dick Bouma op. Bouma treedt oktober dit jaar uit het bestuur. Een nieuw bestuurslid zal in dezelfde maand gekozen worden.
Kosteloos te bestellen: flyers over apotheek.nl
KNMP-leden kunnen de vernieuwde flyer over de publiekswebsite apotheek.nl gratis bestellen bij de KNMP en tijdens het ter handstellen van een geneesmiddel meegeven aan de patiënt. De flyer attendeert de patiënt, ook laaggeletterde medicijngebruikers, op de mogelijkheid om via apotheek.nl betrouwbare en onafhankelijke informatie over een geneesmiddel te zoeken.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl