Ziekenhuisapotheker

2 mei 2019 | We behartigen als KNMP de belangen van alle apothekers. Voor de apothekers binnen en buiten de apotheek en voor de openbare farmacie en ziekenhuisfarmacie. Een ziekenhuisapotheker in het KNMP-bestuur is statutair bepaald en noodzakelijk voor een goede afspiegeling van de beroepsgroep.

Afgelopen week sloot de vacature voor een nieuwe bestuurder. Ik ben blij met de enthousiaste ziekenhuisapothekers die interesse
hebben getoond in deze bestuursfunctie. Zij zitten midden in de samenwerking met medisch specialisten, de complexe geneesmiddelen en de apotheekbereidingen op maat. Een ziekenhuisapotheker is daarom een waardevolle toevoeging voor het KNMP-bestuur.

Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg overkoepelende thema’s die voor zowel de apothekers van het ziekenhuis, als de openbaar apothekers aan de orde van de dag zijn. Ik denk aan dure geneesmiddelen, medicatieveiligheid en de apotheker als zorgverlener. Samen kunnen we ontwikkelingen in de maatschappij signaleren en hieruit uitdagingen en kansen extraheren voor de apotheker. Hoe kunnen we invulling geven aan de zorgfunctie van de apotheker? Of hem nog beter op de kaart zetten als geneesmiddelexpert? Dat zijn vragen waar we ons als bestuur van alle apothekers over buigen.

Stemmen op de kandidaten kan van 28 mei tot en met 21 juni. 26 juni wordt het nieuwe bestuurslid benoemd in de Algemene Vergadering. Ik kijk nu al uit naar de ziekenhuisapotheker met verbindend vermogen die ons bestuur komt versterken.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl