Zichtbaarheidstest

20 november 2020 | We hebben een schitterend vak. Maar wordt het apothekersvak wel voldoende gewaardeerd? De KNMP heeft vorig jaar een stakeholdersonderzoek laten doen. Een paar conclusies: de apotheker is voor honderd procent onzichtbaar en heeft geen profiel.

Veel mensen weten niet wat de apotheker allemaal doet. In de buurt, in het ziekenhuis, in de industrie, bij de overheid. Daar kunnen wij als beroepsgroep zelf wat aan doen. Door te werken aan onze zichtbaarheid, daadkracht te tonen en verbinding te maken met onze omgeving.  

Zichtbaarheid is het thema waarmee we de komende tijd aan de slag gaan. De gekleurde enveloppen voor leden zijn hierin een eerste stap. De QR-code op de gekleurde kaart in de envelop verwijst naar een test waar je beslist eens doorheen moet lopen

Bij deze zichtbaarheidstest werken we samen met de jonge apothekers. De Vereniging van Jonge Apothekers maakt zich al veel langer druk over de (on)zichtbaarheid van de apotheker. Ik verwacht dat deze test ogen gaat openen. 

Ga naar de stellingen via Apotheek.nl/geefjemening en doe mee! We kunnen ieders hulp gebruiken. In de grond van de zaak zijn we onze eigen PR-machine en die draait nog niet op volle toeren.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl