Samen

8 januari 2021| Om eerlijk te zijn vind ik het helemaal niet erg dat 2020 achter ons ligt. Het is een jaar geworden waarin onze beroepsgroep zich van haar beste kant heeft kunnen laten zien en waarin we veel hebben geleerd. Maar daar staat voor velen in de maatschappij het nodige persoonlijk leed tegenover. Daarom kunnen wij vooral hopen dat alles in 2021 beter wordt.

2020 is een jaar geweest waarin we ineens termen gebruikten die we voorheen amper bezigden: zorgbonussen, sneltesten, webinars, Masker 19, oranje landen. Voor mij was het woord van het jaar een oude bekende: samen. “Alleen samen krijgen wij corona onder controle”, peperde de overheid ons in. Samen neem ik graag mee naar 2021.

Bij samen denk ik aan onze vereniging met meer dan vijfduizend leden. We vormen een relatief kleine beroepsgroep, die echter wel in staat is dagelijks voor ruim zeventien miljoen mensen in dit land de farmaceutische zorg op een efficiënte en effectieve wijze te organiseren. In de buurt, in het ziekenhuis, in de industrie, bij de diverse (overheids)instellingen. Waar we ook actief zijn: samen deden we ons werk in 2020, gaan we voort in 2021 en de voor ons liggende jaren. Kijk onze toekomstvisies er maar op na.

Samen staat ook voor de relatie met onze stakeholders. Voor velen gaat het om de artsen, de verpleegkundigen, de collega’s in de zorg. Voor ons als bestuur komen daar andere partijen bij: de diverse overheden – VWS in het bijzonder – de diverse koepels, de patiëntenorganisaties, de zorgverzekeraars, de media, de politiek. Het is zaak ook met hen samen verder te gaan en de verbinding te zoeken, hoe tegengesteld de belangen soms ook zijn.

Bij samen kun je ook denken aan de manier waarop wij naar buiten treden, naar hoe wij onze zichtbaarheid vergroten, hoe wij de relevantie van ons beroep uitdragen. Die zichtbaarheid komt in 2021 zeker aan de orde. Daar kunnen we ook nog stappen in zetten. Samen.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl