Regeldruk

7 maart 2019 | De KNMP werd begin mei vorig jaar met spoed richting het ministerie van VWS geroepen om feedback te geven op www.ordz.nl. Deze website gaat over het project ontregel de zorg, geïnitieerd door de VvAA, en volgend op eerdere trajecten in de strijd tegen de regeldruk.

Ik heb de website deze week weer eens bekeken en deze telt 38 nieuwsberichten en heel veel content die – nu bijna een jaar later – niet is bijgewerkt. De berichten geven een aardig beeld van wat er is gebeurd, of misschien kan ik beter zeggen: niet is gebeurd. De redactie staat vermoedelijk onder leiding van ene Vaagmans.

Het document dat gaat over Farmacie bevat acht schrappunten, met amper zichtbare en concrete resultaten. In twee etappes zijn er bijlage 2-formulieren gesneuveld, maar daar blijft het wel bij. De ooit na speciale schrapsessies aangekondigde aparte tafel over het preferentiebeleid kent nog geen deelnemers. Ik vraag me onderhand af of het er ooit van komt.

Wel is er onder leiding van ras-bestuurder Gerlach Cerfontaine inmiddels een regie-groep benoemd, waar ik de KNMP mag vertegenwoordigen. Dit gezelschap is nu één keer bijeen geweest. Ik realiseer mij dat het geven van positieve feedback op dit soort initiatieven over het algemeen beter werkt dan een openbare terechtwijzing. Maar mag ik het dan een wanhoopskreet noemen, die wellicht binnen de politiek kan worden opgepakt?

Ik verheug mij op de volgende uitnodiging en meen dat ik deze column daar maar eens voordraag.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl