Radar

30 oktober 2020 | Voor de derde keer dit jaar was ik op 19 oktober te gast bij Radar voor een studiogesprek met Antoinette Hertsenberg. In januari ging het over de geneesmiddelentekorten, in september kwam de verspilling van geneesmiddelen aan de orde en deze maand mocht ik uitleg geven over de apothekerskosten.

Hoe vaak hebben wij in de tweeduizend openbare apotheken in Nederland het verhaal al uitgelegd? Daar kwam die ene keer van mij voor bijna twee miljoen kijkers dan nog eens bij.

Het is qua beeldvorming een lastig onderwerp, maar toch was het goed dat een praktiserend apotheker aan tafel zat. Het betrof een uitgelezen kans nadere uitleg te geven en tegenwicht te bieden aan misverstanden. De volgende stap is dat we met andere partijen verder en dieper moeten nadenken over een bekostigingsmodel dat minder vragen oproept. Dat scheelt een hoop uitleg.

Dan nog een kijktip: 9 november besteedt De Monitor aandacht aan het begrip Medische Noodzaak en alles wat daarmee samenhangt. Uit een enquête, waaraan u massaal heeft deelgenomen, blijkt dat we veel tijd kwijt zijn aan het uitleggen van de polisvoorwaarden. Hoeveel tijd zou het ons schelen als we daarmee zouden stoppen.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl