Quarantaineprotocol

15 juni 2020 | En toen zat ik ineens thuis, vanwege een quarantaineprotocol. Mijn echtgenote Anne-Marie, ook openbaar apotheker, had te veel klachten om daar achteloos aan voorbij te gaan. Op advies van huisarts en GGD reden wij zodoende op een maandagmorgen voor een test richting Van der Valk Nootdorp, nota bene daar waar we doorgaans met de KNMP onze districtsledenbijeenkomsten houden. Thuisgekomen namen we de maatregelen die horen bij een mogelijke besmetting van COVID-19.

De kinderen, die juist zo blij waren dat ze weer hele dagen naar school mochten, moesten halverwege de dag weer naar huis komen. Zelf moest ik ook, in afwachting van de uitslag, thuisblijven. Zodoende kon ik de volgende dag niet naar ons verenigingsbureau, om daar tijdens de districtsledenwebinar de leden live voor de camera te ontmoeten.

Gelukkig hadden we ruim een dag later na een gunstige uitslag onze bewegingsvrijheid weer terug. Ik moet zeggen: het was een vreemde gewaarwording, die me aan het denken heeft gezet. Niets is meer vanzelfsprekend. We zullen ons in de toekomst anders gedragen, niet meer hoestend en proestend door blijven gaan, maar meer voorzichtigheid in acht nemen bij een mogelijke luchtweginfectie.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl