Oud en wijs

28 maart 2019 | Vorige week stond op deze plaats een enthousiast verhaal over samenwerken. Daar haak ik even op aan. Tijdens de recente regiobijeenkomsten kwam meermaals naar voren dat apothekers worstelen met ons imago. Veelal als gevolg van vervuilingen en tekorten. Wat dubbel frustrerend is, omdat wij hier én geen schuld aan hebben én omdat dit ons veel extra tijd kost.

Het afgelopen jaar is, wellicht een klein beetje onder de radar, toch heel veel goed werk verricht voor ons imago. In samenwerking met seniorenorganisatie KBO-PCOB organiseert de KNMP ‘Wijs met Medicijnen’-bijeenkomsten. In al meer dan tachtig dorpen en steden heeft de lokale afdeling van de KBO-PCOB een bijeenkomst belegd, waarvoor de KNMP één of meerdere openbaar apothekers heeft uitgenodigd. Soms komen er meer dan honderd senioren opdagen in vaak een zaaltje naast de kerk. Met koffie en altijd een plakje cake. Apothekers merken dat na zo’n bijeenkomst patiënten meer durven te vragen en dat het vertrouwen in de apotheek echt is toegenomen.

In mijn speech op het KNMP Voorjaarscongres gaf ik al aan hoe belangrijk het is om een goede vertrouwensband met de patiënt op te bouwen. En op zo’n avond staan er tientallen mensen open voor onze informatie. Over complex geneesmiddelgebruik, medicatieveiligheid, maar ook over wat er achter de schermen van de apotheek gebeurt. Interactief in een gezellige sfeer. Elke week krijgen we wel een verzoek voor weer een nieuwe bijeenkomst. Dus mocht u binnenkort een telefoontje krijgen van ons bureau; aarzel dan niet.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl