Najaarsdrukte

12 september 2019 | Na een zomer met extreme temperaturen, maar gelukkig zonder verhitte recalls, staat een druk najaar voor de deur. Met: het internationale apothekerscongres FIP, het KNMP Najaarscongres, de derde regionale netwerkdag voor apothekersgroepen en de districtsledenbijeenkomsten (DLB’s).

Tijdens de DLB’s werpen we een blik op de toekomst van ons beroep als medicatie-specialist; of we nu werkzaam zijn in de industrie, bij de overheid of in de zorg, we delen allemaal hetzelfde DNA. Dat is wat ons bindt. De ontwikkelingen in de zorg vragen meer samenwerking tussen apothekers in het ziekenhuis en in de openbare apotheek. En meer samenwerking tussen apothekers in de regio en met andere zorgprofessionals. Hierover gaan we de komende maanden intensief in gesprek met leden, onder meer tijdens de DLB’s.

Niet alleen samenkomsten van apothekers, ook veel andere zaken staan op de rol. In het Verantwoord Wisselen-traject liggen belangrijke keuzes voor. Verder verwachten we een VWS-rapport over de geneesmiddelentekorten, waarvoor apothekers massaal input aanleverden via een KNMP-enquête. Binnen de KNMP zelf zijn we aan het onderzoeken hoe we middels een bestuurlijke herstructurering processen efficiënter kunnen laten lopen.

En te midden van deze drukte ben ik dit jaar veertig jaar apotheker. Ik heb me in dit beroep nog nooit verveeld en ook in de herfst van 2019 gaat dat niet gebeuren.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl