Leading role

20 september 2018 | De Nederlandse farmacie loopt wereldwijd absoluut voorop. Dat werd in Glasgow op het FIP-congres begin september weer duidelijk. Voor mij en waarschijnlijk ook voor alle in Schotland aanwezige Nederlandse apothekers. Op het gebied van farmacogenetica hebben we een leading role, maar we zijn ook heel ver in het begeleiden van patiënten in de laatste levensfase.

Wilma Göttgens deelde de Nederlandse kennis en ervaring in haar presentatie What to say to someone who is dying? Ze had daarmee absoluut de volle aandacht van de zeer gemêleerde groep apothekers tijdens een drukbezochte sessie.

Echter, een voortrekkersrol is geen vanzelfsprekendheid. We moeten leren om te blijven leren. Dit najaar is daar volop gelegenheid toe. Vanuit het stimuleringsprogramma StiPCO zijn de StiPCO-scholingsdagen georganiseerd met een veelheid aan inspirerende workshops. Het ministerie van VWS onderstreept het belang van dit programma. Minister Bruins komt volgende week donderdag tijdens de laatste scholingsdag een lezing houden over de openbaar apotheker als zorgverlener in de eerstelijns zorg.

Ook heeft de eerste dag van de cursus Effectief personeelsbeleid plaatsgevonden. In september en oktober volgen nog vijf dagen. Voorts vindt over drie weken het KNMP Najaarscongres plaats. Een goede gelegenheid om uw kennis over maag, darm en lever op te schroeven. En natuurlijk de plek om bij te praten met collega’s. Kortom, een najaar vol mogelijkheden om onze pioniersfunctie in de internationale farmacie vast te blijven houden. 

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl