Hoofdpijndossier

4 september 2020 | Berichtgeving over al dan niet vervuilde geneesmiddelen duikt de laatste jaren steeds vaker op. Inzake sartanen, ranitidine, metformine en recent paracetamol. Het lijkt onderhand op een hoofdpijndossier, maar gelukkig is er ook goed nieuws.

Vorige week presenteerden wij ons brede onderzoek naar de kwaliteit van paracetamol, waar dan ook verkrijgbaar voor de inwoners van ons land. Dankzij grondig onderzoekswerk in het eigen verenigingsgebouw kon ons Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA) melden dat het gebruik van paracetamol absoluut veilig is, de geldende limieten in aanmerking genomen.

Het is zo’n moment dat je als voorzitter van de KNMP beseft dat het prettig is om bij gerezen twijfels in eigen huis professioneel te kunnen testen. Dat past bij onze rol van medicatiespecialist.

De uitslag van het LNA was conform de bevindingen van de overheid en de boodschapper van het aanvankelijk slechte nieuws, die voor de zekerheid ook nog in België onderzoek had laten doen. De mensen in het land kunnen gerust zijn, de paracetamol deugt. En de apotheker ook, dat weet ik zeker!

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl