Blogs KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent

Gerben Klein Nulent staat regelmatig met een column in het Pharmaceutisch Weekblad. Daarnaast blogt de KNMP-voorzitter bij gelegenheid over actuele onderwerpen. Deze publicaties vindt u hier.

Drukte in Den Haag

14 november 2019 | Tekorten, verspilling, ijzeren voorraad en substitutie. Maar ook ranitidine, dexamfetamine en opioïden. Een greep uit de agendapunten van het algemeen overleg (AO) Geneesmiddelenbeleid van de Tweede Kamercommissie voor VWS dat begin november plaatsvond. De agendapunten illustreren kwesties die een aanzienlijk deel van de dagelijkse werkzaamheden van apothekers uitmaken.

Lees verder

Ranitidine

24 oktober 2019 | Apothekers hebben de afgelopen weken uiterst effectief en efficiënt gehandeld om de enorme ranitidine-recall te verwerken. 150.000 gebruikers van ranitidine zijn persoonlijk aangesproken om hun mogelijk vervuilde geneesmiddel terug te brengen naar de apotheek.

Lees verder

Internationaal

27 september 2019 | In Abu Dhabi vond afgelopen week het 79ste internationale apothekerscongres FIP plaats. Duizenden apothekers uit meer dan 110 landen kwamen in het emiraat bijeen. Ook de Nederlandse apothekers waren goed vertegenwoordigd.

Lees verder

Voorzitter van het KNMP-bestuur Gerben Klein Nulent