Blogs KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent

Gerben Klein Nulent staat regelmatig met een column in het Pharmaceutisch Weekblad. Deze publicaties worden ook via de website van de KNMP ontsloten. De KNMP-voorzitter blogt daarnaast bij gelegenheid op deze plaats over actuele onderwerpen.

Pakketadvies over vitaminen en mineralen is penny wise, pound foolish

4 juli 2018 | Letterlijk op een achternamiddag in november 2016 kwam het Zorginstituut Nederland (ZIN) tot het advies om een aantal vitaminen, mineralen en paracetamol uit het basispakket te laten stromen. Voor wie er niet bij was: het betrof een ontluisterende bijeenkomst. Het advies werd niet direct overgenomen door de minister, is inmiddels meermaals bijgesteld om fouten te corrigeren, maar is wat betreft de ministerraad met ingang van 2019 van toepassing. ‘Penny wise, pound foolish’, vindt apothekersorganisatie KNMP.

Lees verder

Geneesmiddeltekorten blijven aan de orde van de dag

29 juni 2018 | ‘Te is nooit goed.’ Door het aanbestedingsbeleid van de zorgverzekeraars blijft die ‘te’ aan de orde van de dag. Geneesmiddelen moeten geproduceerd worden tegen te lage kosten, fabrikanten hebben te weinig voorraden, de arbeidsomstandigheden zijn te treurig, duurzaamheid is te vaak niet aan de orde. Dit alles leidt tot geneesmiddelentekorten, dat merken we dagelijks in de apotheek. Ik weet dat ik, wellicht te vaak, in herhaling val. We hebben al zo veel gedaan. Vaak de publiciteit gezocht én gekregen.

Lees verder

Voorzitter van het KNMP-bestuur Gerben Klein Nulent