Blogs KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent

Gerben Klein Nulent staat regelmatig met een column in het Pharmaceutisch Weekblad. Deze publicaties worden ook via de website van de KNMP ontsloten. De KNMP-voorzitter blogt daarnaast bij gelegenheid op deze plaats over actuele onderwerpen.

Regeldruk

7 maart 2019 | De KNMP werd begin mei vorig jaar met spoed richting het ministerie van VWS geroepen om feedback te geven op www.ordz.nl. Deze website gaat over het project ontregel de zorg, geïnitieerd door de VvAA, en volgend op eerdere trajecten in de strijd tegen de regeldruk.

Lees verder

Onberispelijk

7 februari 2019 | Geneesmiddelen zijn hot. De media berichten al maandenlang over het tekort van dé pil, ook andere medicatie is onderwerp van discussie. Sinds afgelopen zomer is er al ophef over de bloeddrukverlagers zoals valsartan en in het nieuwe jaar verbreedt de media-aandacht zich naar de hele groep sartanen.

Lees verder

Vier maanden

31 januari 2019 | In de strijd tegen geneesmiddelentekorten kwam een groothandel eind vorig jaar met het voorstel om ijzeren voorraden aan te leggen van ongeveer vier maanden. Een interessant idee, dat nog wel de nodige vragen oproept. Inmiddels vindt de werkgroep geneesmiddelentekorten, onder regie van VWS, het de moeite waard om de haalbaarheid hiervan te onderzoeken.

Lees verder

Voorzitter van het KNMP-bestuur Gerben Klein Nulent