Psychofarmaca: achtergronden en toepassing

Opties

In de cursus Psychofarmaca: achtergronden en toepassing wordt onder meer ingegaan op het analyseren van complexe medicatie met psychofarmaca. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden wordt ingegaan op de rationaliteit van combinaties van geneesmiddelen die niet in de standaarden worden genoemd. Daarnaast worden praktische handvatten gegeven voor het afbouwen en switchen van antidepressiva en het afbouwen van benzodiazepines. Ook wordt aandacht besteed aan irrationele, potentieel schadelijke of onvoldoende onderbouwde toepassingen van psychofarmaca.

  • Datum 16 februari 2023
  • Locatie BCN Daltonlaan 100, Utrecht
  • Start & eind tijd 10:00 - 16:30
  • Kosten € 340,-
  • Accreditatie Openbaar apothekers

Praktisch omgaan met verschillende psychofarmaca

Heeft mirtazapine een indicatie als slaapmiddel? Hoe kunt u antipsychotica veilig afbouwen? Is het combineren van meerdere antidepressiva wetenschappelijk onderbouwd?

Deze en andere vragen spelen op nu de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg gedeeltelijk is overgeheveld naar de eerste lijn. Om deze en soortgelijke vragen te kunnen beantwoorden, biedt de nascholing Psychofarmaca: achtergronden en toepassing u de benodigde handvatten om de volgende dag het geleerde al in de praktijk te brengen.

Contact

Alice Bruggeman
030 3040 106
a.bruggeman@paofarmacie.nl

Meer informatie over deze cursus
Pagina laatst bijgewerkt op 08 december 2022