Agenda

Filter binnen Agenda:

Farmabuddy Parkinson scholing

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en Academische Apotheek Stevenshof willen apotheekteams met de Farmabuddy Parkinson scholing ondersteunen bij het implementeren van het ‘Farmabuddy’ project in de dagelijkse praktijk.

Datum: 20 januari 2020
Locatie: BCN Daltonlaan te Utrecht
Tijd: 09:00-17:00

Nascholing: Prettig en effectief presenteren en communiceren

Jij kunt spreken ! is een persoonsgerichte 1-daagse training die apothekers leert beter (en dus prettiger) te communiceren. Van een-op-een gesprekken tot volle zalen. Handige tips en trucs, voldoende momenten om te oefenen en zodoende te ervaren wat werkt, maar ook ademhalingsoefeningen en een beter begrip van hoe we naar elkaar luisteren maken onderdeel uit van deze training.

Datum: 23 januari 2020
Locatie: Rijswijk (Gelderland)
Tijd: 09:30-16:00

Platformdag

Op 28 januari 2020 vindt de Platformdag voor docenten van de opleiding tot apothekersassistent plaats. De KNMP en de SBA organiseren deze dag gezamenlijk met als doel het onderwijs te informeren over ontwikkelingen die van belang zijn voor de beroepsuitoefening van apothekersassistenten.

Datum: 28 januari 2020
Locatie: Vergadercentrum de Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort
Tijd: 09:30-15:45

Nascholing Farmaceutische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Deze masterclass biedt u ondersteuning, om de toebedachte rol van de apotheker bij de zorg voor deze patiënten te kunnen waarmaken. Tijdens vier studiedagen krijgt u onderwijs over de meest voorkomende verstandelijke beperkingen en de daarbij gebruikte farmacotherapie. Verder wordt ingegaan op het gebruik van sondes, de verantwoordelijkheden van de apotheker bij een instelling en de optimalisatie van de farmacotherapie bij mensen met een verstandelijke beperking d.m.v. medicatiebeoordeling.

Datum: 12 februari 2020
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht en Aristo Brennerbaan 150 Utrecht
Tijd: 09:30-17:00

Nascholing Psychofarmaca: achtergronden en toepassing

In de cursus Psychofarmaca: achtergronden en toepassing wordt onder meer ingegaan op het analyseren van complexe medicatie met psychofarmaca. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden wordt ingegaan op de rationaliteit van combinaties van geneesmiddelen die niet in de standaarden worden genoemd.

Datum: 13 februari 2020
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht
Tijd: 10:00-16:30

Farmabuddy scholing

In het Farmabuddy project krijgen patiënten in de palliatieve en terminale fase en hun mantelzorgers vaste contactpersonen in de apotheek: twee apothekersassistenten als apotheekbuddy’s. De intensieve farmaceutische patiëntenzorg die patiënt en mantelzorger nodig hebben wordt zo beter gestructureerd en is meer toegespitst op de patiënt.

Datum: 17 februari 2020
Locatie: Trainingslocatie BCN Utrecht Centraal Station
Tijd: 09:00-17:00

Nascholing Labwaarden bij medicatiereviews: wat kun je ermee?

In de nascholing Labwaarden bij medicatiereviews: wat kun je er mee? leert u hoe u de therapie kunt bijsturen op basis van labwaarden en klinisch redeneren. Wanneer is een afwijkende labwaarde nou wel en wanneer niet relevant? Hierbij wordt gedetailleerd ingegaan op labwaarden van nierfunctie, natrium en kalium.

Datum: 17 maart 2020
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht
Tijd: 09:30-17:15

Workshop: antistolling en antidepressiva praktisch toegepast in eerste lijn

Tijdens de nascholing antistolling en antidepressiva praktisch toegepast in de eerste lijn wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan vragen die actueel en relevant zijn voor de individuele beroepsuitoefening.

Datum: 26 mei 2020
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht
Tijd: 09:45-16:45