Workshop 'Antistolling en antidepressiva praktisch toegepast in de eerste lijn'

Datum: 4 mei 2021
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht
Tijd: 09:30-16:45
Kosten: € 360,- excl. btw
Accreditatie: Geaccrediteerd met 3 punten voor openbaar apothekers
Organisator: PAOFarmacie

Met de introductie van DOAC’s zijn de taken van de betrokken zorgverleners verschoven. De apotheker krijgt veel vragen over antistolling. Kent u de verschillen tussen de verschillende DOAC’s? Wanneer is dubbel of triple therapie gerechtvaardigd? Ook antidepressiva levert de apotheker veelvuldig af. Maar wat is de plaatsbepaling van de verschillende middelen in de praktijk? Hoe maakt u de keuze voor het beste middel voor een individuele patiënt? En hoe kan een antidepressivum het beste worden afgebouwd?

Het onderdeel over antistolling behandelt de primaire en secundaire hemostase, het werkingsmechanisme, (contra-)indicaties en interacties van de verschillende DOAC’s. Wanneer heeft welk anticoagulans de voorkeur en wanneer is de combinatie met een trombocytenaggregatieremmer rationeel?
Het onderdeel antidepressiva behandelt de farmacologie van de verschillende antidepressiva en maakt het inzichtelijk hoe u tot een goede keuze voor een individuele patiënt komt. Wanneer is afbouwen geïndiceerd en wat is hiervoor de beste strategie?

U stelt voor beide geneesmiddelgroepen gezamenlijk een plaatsbepaling op, die u in de eigen praktijk kunt implementeren. Daarvoor krijgt u de beschikking over kant-en-klare presentaties voor het FTO.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal