Week tegen Eenzaamheid

Datum: 30 september 2021 - 7 oktober 2021
Tijd: 00:00-00:00
Organisator: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Op veel plekken zijn speciale activiteiten georganiseerd. U kunt hier een steentje aan bijdragen.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt hiervoor aandacht met de oproep: ‘Kom erbij!’. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren welzijns- en maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, actieve burgers, ondernemers en gemeenten honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dit is het 12e jaar dat de Week tegen Eenzaamheid plaatsvindt.

Gratis materialen voor activiteiten

Organisatoren van activiteiten kunnen tot 31 augustus (gratis) een zogenaamd Kom erbij-pakket bestellen met aankledingmaterialen zoals placemats, gesprekstarters, uitnodigingskaarten, vloerstickers en posters.

Communicatietoolkit

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid loopt ook de publiekscampagne van Eén tegen eenzaamheid. In de communicatietoolkit vindt u kant-en-klare social posts over het thema eenzaamheid. Op een aantal kunt u een eigen logo en webadres toevoegen. En er zijn veel andere middelen. Bijvoorbeeld artikelen over eenzaamheid bespreekbaar maken, die u kunt gebruiken in eigen blad of om aan te bieden aan lokale media. Zo kunt u aansluiten bij en gebruik maken van de landelijke aandacht.

 

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

Marc van Dijck

mb.v.dijck@minvws.nl