Ronde Tafel Discussie internetapotheken

Datum: 29 november 2021
Locatie: Online
Tijd: 15:00-17:00
Kosten: Geen
Accreditatie: Accreditatie is aangevraagd voor live-kijkers
Organisator: KNMP

De KNMP houdt op maandag 29 november van 15.00 - 17.00 uur een voor leden online te volgen rondetafeldiscussie over landelijk opererende internetapotheken. Tijdens deze Ronde Tafel Discussie gaan apothekers en vertegenwoordigers van internetapotheken in gesprek over de opkomst van het fenomeen internetapotheek.

Is deze opkomst van landelijk opererende internetapotheken een bedreiging of een verrijking voor de farmacie? En wat is de impact op de kwaliteit van de farmaceutische zorg, zowel voor de patiënt, als voor het multidisciplinair behandelteam? Deze vragen komen aan de orde tijdens de online sessie.

Binnen de gezondheidszorg wordt al langer gesproken over de mogelijkheden van het digitaliseren van de zorg. In dat kader dringt de vraag zich op in hoeverre internetapotheken bijdragen aan de instandhouding van de huidige kwaliteit van farmaceutische zorg of de verdere bevordering daarvan. Eerder nam de KNMP daarover een standpunt in.

In de Toekomstvisie Openbare Farmacie 2025 staan gezamenlijke doelen om die kwaliteitsbevordering te realiseren. Ook de geautoriseerde KNMP-richtlijn Consultvoering en de KNMP-richtlijn Praktijkvoering, die in concept voorligt bij de leden, dragen bij aan het behalen van de doelen in de Toekomstvisie Openbare Farmacie 2025. Wat is de samenhang van internetapotheken met deze Toekomstvisie en de verschillende KNMP-richtlijnen? En hoe zorgen we ervoor dat er voor de patiënt altijd wat te kiezen valt, de apotheek via internet of de apotheek om de hoek? Ook deze vragen maken onderdeel uit van de Ronde Tafel Discussie.

Kijkers krijgen de mogelijkheid om via de chat mee te denken over deze zaken en hun input te geven. Leden van de KNMP kunnen zich via onderstaande link aanmelden. Accreditatie is aangevraagd voor de live-kijkers.

Meld u direct aan voor de rondetafeldiscussie

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal