Online evenement Digitale Toegang in de Zorg

Datum: 23 november 2021
Locatie: Online
Tijd: 10:30-15:00
Kosten: Gratis
Organisator: VWS en Nictiz

Wilt u alles weten over veilige authenticatie en identificatie voor uw patiënten? Wat het is, hoe u dat efficiënt implementeert en welke ondersteuning VWS en Nictiz hierbij bieden? Meld u dan aan voor het online evenement 'Digitale Toegang in de Zorg'. Iedereen die binnen het zorgveld beleidsmatig of in de uitvoering werkzaam is bij een zorginstelling, leverancier of samenwerkingsorganisatie is welkom.

Direct aanmelden

Een video-afspraak met een arts, een horloge dat de hartslag bijhoudt, digitale portalen waarop patiënten hun gezondheidsdossier kunnen raadplegen; het zijn vormen van e-health die steeds vaker worden gebruikt.

Digitale toegang tot de zorgNu we ook in de zorg steeds meer online doen, wisselen we ook steeds meer informatie digitaal uit. Vaak gaat het om persoonlijke, privacygevoelige gegevens. Veiligheid staat voorop. Nu, en in de toekomst.

Maar hoe zorg je ervoor dat patiënten op een veilige manier toegang hebben tot uw digitale zorg? Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag gaan diverse vertegenwoordigers uit het zorgveld hierover in gesprek. Daarbij ligt de focus in deze editie op veilig inloggen bij patiëntomgevingen.
In een gevarieerd programma staan we stil bij vragen als:

  • Waarom is veilig inloggen zo belangrijk?
  • Welke eisen worden daaraan gesteld en hoe kan ik daaraan voldoen?
  • Welke ontwikkelingen voorzien we op dit gebied?


Break-outsessies

VWS en Nictiz ondersteunen het zorgveld om de stap naar veilige digitale toegang te zetten. In een aantal interactieve break-outsessies bieden we daarom ook praktische informatie over verschillende onderwerpen zoals:

  • Wet digitale overheid: wat zegt deze wet over veilig inloggen en wat betekent dat voor u?
  • ToegangVerleningService (TVS): wat is het, waarom is het handig en hoe kun je er gebruik van maken?
  • Machtigingsvoorziening: achtergrondinformatie over een functionaliteit voor situaties waarin patiënten hun online zaken in de zorg niet zelf kunnen of willen regelen.
  • Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s): Ook hier worden eisen gesteld aan het inloggen. Hoe en wat precies leggen we dan uit.

Meer informatie over dit agenda-item

Fotografie/film

Tijdens dit evenement kan er gefotografeerd en/of gefilmd worden voor verslaglegging.

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

VWS en Nictiz