Nascholing 'Praktisch met labwaarden aan de slag in uw apotheek'

Datum: 11 mei 2021
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht
Tijd: 09:30-17:15
Kosten: € 360,- excl. btw
Accreditatie: Geaccrediteerd met 6,5 punt voor openbaar apothekers
Organisator: PAOFarmacie

In de nascholing Labwaarden bij medicatiereviews: wat kun je er mee? leert u hoe u de therapie kunt bijsturen op basis van labwaarden en klinisch redeneren. Wanneer is een afwijkende labwaarde nou wel en wanneer niet relevant? Hierbij wordt gedetailleerd ingegaan op labwaarden van nierfunctie, natrium en kalium.

Er wordt een fysiologische basis gelegd vanuit de vocht- en elektrolytenhuishouding. Vervolgens wordt er ingegaan op de verschillende medicamenteuze oorzaken voor hypo- en hyperkaliëmie en hypo- en hypernatriëmie. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het interpreteren van een eGFR-waarde.

Praktisch met labwaarden aan de slag in uw apotheek
Kunt u inschatten wanneer een afwijkende nierfunctie relevant is? Heeft u helder welke vervolgstappen u moet nemen indien natrium- of kaliumwaarden afwijkend zijn? Wanneer is een afwijkende labwaarde nou wel en wanneer niet relevant? Kunt u goed klinisch redeneren met betrekking tot labwaarden bij een medicatiebeoordeling?

De nascholing Labwaarden bij medicatiereviews: wat kun je er mee? leert u om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over het interpreteren van labwaarden bij het uitvoeren van een medicatiebeoordeling. Deze nascholing is een aanvulling op de BIG-6 cyclus: Klinische farmacotherapie.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal