Masterclass Farmaceutische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (4-daagse cursus)

Datum: 2 februari 2022 - 16 mei 2022
Locatie: BCN Daltonlaan 100, Utrecht
Tijd: 09:30-17:00
Kosten: €1560,00 ex BTW
Accreditatie: Openbaar-en Ziekenhuis en poliklinisch apothekers
Organisator: PAOFarmacie & SIR Institute for Pharmacy Practice

Tijdens deze masterclass willen wij kennis overbrengen zodat (ziekenhuis)apothekers, die farmaceutische zorg leveren aan mensen met een verstandelijke beperking - zowel thuiswonend als in een instelling - hun farmaceutisch zorg beter kunnen inrichten. De cursusdagen zijn op 2 februari, 16 maart, 14 april en 16 mei 2022.

Sinds 2013 organiseren wij in samenwerking met de SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy de Masterclass Farmaceutische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (MVB).

Tijdens vier studiedagen wordt ingegaan op de meest voorkomende verstandelijke beperkingen en de daarbij gebruikte farmacotherapie (met name psychofarmaca). Verder wordt ingegaan op het gebruik van sondes, de verantwoordelijkheden van de apotheker bij een instelling en de optimalisatie van de farmacotherapie bij mensen met een verstandelijke beperking d.m.v. medicatiebeoordeling. Tot slot wordt er ingezoomd op epilepsie en het gebruik van anti-epileptica bij deze groep. 

Deze masterclass biedt u ondersteuning, om de toebedachte rol van de apotheker bij de zorg voor deze patiënten te kunnen waarmaken. Tijdens vier studiedagen krijgt u onderwijs over de meest voorkomende verstandelijke beperkingen en de daarbij gebruikte farmacotherapie. Verder wordt ingegaan op het gebruik van sondes, de verantwoordelijkheden van de apotheker bij een instelling en de optimalisatie van de farmacotherapie bij mensen met een verstandelijke beperking d.m.v. medicatiebeoordeling.

Fotografie/film

Tijdens dit evenement kan er gefotografeerd en/of gefilmd worden voor verslaglegging.

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal