Het Grote Zorgdebat 2021

Datum: 8 maart 2021
Locatie: Online (zie aanmeldlink)
Tijd: 19:30-21:00

Samen met diverse zorg gerelateerde beroeps-, branche- en patiëntenorganisaties organiseert de KNMP vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen Het Grote Zorgdebat. De coronacrisis heeft ons zorgsysteem op scherp gezet. Wat kunnen we hier van leren? En welke plannen hebben onze politieke partijen voor de komende jaren?

.

De coronacrisis heeft ons zorgsysteem op scherp gezet. Wat kunnen we hier van leren? En welke plannen hebben onze politieke partijen voor de komende jaren? Op maandagavond 8 maart 2021 debatteren kandidaat-Kamerleden van elf politieke partijen hierover in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Volg de vierde editie van Het Grote Zorgdebat online.

 

Meld je aan via deze link of onderstaande button.

 
Debat thema’s

Er zijn vier thema’s waarover wordt gedebatteerd. Op het programma staan het preventiebeleid, de digitalisering van de zorg, de regiefunctie vanuit politiek Den Haag en de arbeidsmarkt. Vragen die daarbij centraal staan zijn: hoe zetten we duurzaamheid in op de transitie van een ziektestelsel naar een gezondheidsstelsel, hoe draagt digitale zorg bij aan meer maatwerk en tijd voor patiënten en cliënten, wat is er nodig om meer samenhang te krijgen in zorg en welzijn en hoe lossen we het toenemende tekort aan zorgverleners op?

Kandidaat-Kamerleden

De kandidaat-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn:

 • Thom van Campen (VVD)
 • Fleur Agema (PVV)
 • Mona Keijzer (CDA)
 • Vera Bergkamp (D66)
 • Maarten Hijink (SP)
 • Corinne Ellemeet (GroenLinks)
 • Attje Kuiken (PvdA)
 • Mirjam Bikker (CU)
 • Liane den Haan (50PLUS)
 • Kees van der Staaij (SGP)
 • Tunahan Kuzu (DENK)
 • Eva van Esch (PvdD)


Het verkiezingsdebat staat onder leiding van presentatoren Donatello Piras en Aldith Hunkar.

Voor wie?

Het Grote Zorgdebat is online te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Ben je patiënt, cliënt, zorgprofessional, lid van een van de organiserende partijen of geïnteresseerd in de zorg, dan ben je van harte uitgenodigd het debat te volgen. Je kunt je hieronder kosteloos aanmelden voor dit verkiezingsdebat.

Waar en wanneer?

Vanwege de coronacrisis is deze editie van het Grote Zorgdebat online te volgen op 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur. Een week voor het debat wordt de link naar het platform verspreid om het debat te kunnen volgen. Houd daarvoor de website van de deelnemende organisaties in de gaten of meld je aan via onderstaande link.

Deelnemende zorgorganisaties

Het Grote Zorgdebat wordt dit jaar georganiseerd door Actiz, FBZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, KNGF, KNMG, KNMP, KNMT, LAD, LHV, de Nederlandse ggz, NFU, NVM, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, RegioPlus, V&VN, VGN, ZKN en ZN.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaande button voor de online versie van Het Grote Zorgdebat 2021 en ontvang de link in je mailbox.

 

Meld je aan op de website van de KNMG

Fotografie/film

Tijdens dit evenement kan er gefotografeerd en/of gefilmd worden voor verslaglegging.

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl