Farmabuddy project: Apotheekbuddy's geven palliatieve zorg

Datum: 8 oktober 2018
Locatie: City Resort Hotel Helmond
Tijd: 09:00-17:00
Kosten: € 1.527,50 excl. btw. Hiervoor kunnen een assistent en een apotheker uit één apotheek deelnemen. Na afloop ontvangt de apotheker een maximale StiPCO-vergoeding van € 950,-.
Accreditatie: Geaccrediteerd voor 19 uren. Voor assistenten is het SANA Keurmerk toegekend, met een accreditatie van 19 punten.
Organisator: Academische Apotheek Stevenshof en SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy

Voor veel apotheekteams is het geven van palliatieve en terminale farmaceutische patiëntenzorg nieuw terrein. In het Farmabuddy project krijgen patiënten in de palliatieve en terminale fase en hun mantelzorgers vaste contactpersonen in de apotheek: twee apothekersassistenten als apotheekbuddy’s. De intensieve farmaceutische patiëntenzorg die patiënt en mantelzorger nodig hebben wordt zo beter gestructureerd en is meer toegespitst op de patiënt.

In de palliatieve en terminale fase krijgen een patiënt en zijn mantelzorgers te maken met complexe zorgproblemen. Om deze problemen effectief aan te pakken is het van belang dat de eerstelijnszorgverleners als team samenwerken, ook met de tweede lijn. De rol van het apotheekteam is essentieel in deze eerstelijnssamenwerking omdat de patiënt in deze fasen bijna altijd genees- en hulpmiddelen gebruikt.

Het programma bestaat uit een driedaagse nascholing voor apothekers en –assistenten (de apotheekbuddy’s) en een dagdeel werkplekbegeleiding. De data voor de driedaagse scholingsdagen in Helmond zijn: 8 oktober, 14 november en 3 december 2018. De ééndaagse cursus zal op 19 november plaatsvinden.

De onderdelen die in de nascholing aan bod komen zijn:

  • Farmaceutische zorg bij patiënten in de palliatieve en terminale fase;
  • Introductie werkinstructies en (voorlichtings)materialen;
  • Implementatie van zorg door apotheekbuddy’s in de eigen apotheek;
  • Intervisie voor apothekers en assistenten.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

Sonia Amini

s.amini@sirstevenshof.nl