Farmabuddy Parkinson scholing

Datum: 20 januari 2020
Locatie: BCN Daltonlaan te Utrecht
Tijd: 09:00-17:00
Accreditatie: De scholing is geaccrediteerd met 25 uren voor apothekersassistenten en 19 uren voor openbaar apothekers
Organisator: SIR

SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en Academische Apotheek Stevenshof willen apotheekteams met de Farmabuddy Parkinson scholing ondersteunen bij het implementeren van het ‘Farmabuddy’ project in de dagelijkse praktijk.

Mensen met de ziekte van Parkinson zijn patiënten die regelmatig en langdurige farmaceutische zorg nodig hebben. Om deze farmaceutische zorg goed en efficiënt te regelen is het van belang dat de eerstelijnszorgverleners als team samenwerken, ook met de tweede lijn. De rol van het apotheekteam is essentieel in deze eerstelijnssamenwerking en deze rol willen we versterken door de inzet van apotheekbuddy’s.

Apotheekbuddy’s zijn vaste contactpersonen in de apotheek voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Na het concept Farmabuddy voor palliatieve patiënten hebben we dit concept uitgebreid naar de Parkinson-patiënt. De apotheekbuddy’s zorgen ervoor dat de farmaceutische patiëntenzorg die deze patiënt nodig heeft beter wordt gestructureerd en meer is toegespitst op de patiënt.

Programma

Het programma bestaat uit een driedaagse nascholing voor apothekers en –assistenten (de apotheekbuddy’s). 

Dag 1: maandag 20 januari 2020
Concept Farmabuddyzorg  – Leven van een Parkinson-patiënt - Medicatie ziekte van Parkinson – Implementatieplan maken farmabuddyzorg eigen apotheek

Dag 2: maandag 16 maart 2020
Bijwerkingen, therapietrouw, praktische problemen bij medicatie ziekte van Parkinson – Communicatie – Intervisie over knelpunten implementatie

Dag 3: maandag 8 juni 2020
Medicatiebeoordeling Parkinsonpatiënt – Werk verpleegkundig specialist - Hulpmiddelen en OTC-gebruik – Communicatie - Casuïstiek

Kosten

De kosten voor de Farmabuddy nascholing zijn € 1.495 excl. btw. Hiervoor kunnen een assistent en een apotheker uit één apotheek deelnemen aan deze driedaagse nascholing. Het ministerie van VWS heeft een subsidie van € 600,- per apotheekteam toegekend vanuit het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling (StiPCO) waardoor we de werkelijke cursusprijs van € 2.095 excl. btw. hebben kunnen verlagen naar € 1.495 excl. btw.
Daarnaast kan de apotheker voor zichzelf StiPCO-vergoeding bij de KNMP aanvragen van € 50,-- per stimuleringspunt. Met 19 nascholingspunten is dit maximaal € 950,-.

Vragen en inschrijving

Voor vragen en inschrijving voor de Farmabuddy Parkinson scholing kunt u terecht bij mevr. Linda Mulder-Wildemors (), SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy, Theda Mansholtstraat 5b, 2331 JE Leiden.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

Linda Mulder-Wildemors

071-5766157 l.mulder@sirstevenshof.nl