COVID-19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn

Datum: 17 februari 2021
Locatie: Online
Tijd: 20:00-21:00
Accreditatie: Accreditatie voor apothekers is aangevraagd
Organisator: De LHV, het NHG en MedischeScholing.nl

De LHV, het NHG en MedischeScholing.nl organiseren een nieuw COVID-19-webinar. Thema’s die aan de orde komen zijn de vaccinatiestrategie voor de eerste lijn, de rol van de huisarts in het vaccinatiebeleid en de nieuwe NHG-Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie. Ook de nieuwe mutanten van het coronavirus en de werking van het AstraZeneca-vaccin komen aan bod.

Thema’s

  • Vaccinatiebeleid en strategie in de eerste lijn
  • Virusmutaties en het AstraZeneca-vaccin
  • Praktijkhandleiding COVID-vaccinatie

Direct inschrijven

Sprekers

Marith Volp, directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM, licht de vaccinatiestrategie toe en deelt de overwegingen. De rol van de huisartsen en welke taken zij op zich nemen wordt ook besproken.

Cécile van Els, hoogleraar Vaccinologie en immunoloog bij het RIVM, praat u bij over de nieuwe mutanten van het coronavirus. We bespreken de verschillen in virulentie, het klinisch beeld en de werking van de vaccins. Er zal extra aandacht zijn voor het AstraZeneca vaccin, dat gebruikt wordt in de distributie door huisartsen.

Karin van Haaren, huisarts en auteur van de NHG-Praktijkhandleiding COVID-19, vertelt over de praktische kant van het vaccineren. U kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die reeds door collega’s gesteld zijn op het forum. De meest gestelde vragen worden behandeld met als doel u zo veel mogelijk praktische handvatten mee te geven voorafgaand aan de start van het vaccineren.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd. Aan het einde van het webinar moeten inhoudelijke vragen beantwoord worden om accreditatie te kunnen ontvangen.

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl