Discussiebijeenkomst Jongeren en ADHD-medicatie - Apothekers

Datum: 8 november 2021
Locatie: Online
Tijd: 18:30-20:00
Kosten: Gratis
Accreditatie: Geen
Organisator: Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Het IVM voert een inventarisatie uit naar het gebruik van ADHD-medicatie door jongeren. Uit eerder onderzoek blijkt dat sommige jongeren zonder ADHD, middelen zoals methylfenidaat gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens examenperiodes. Dit brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker. De vraag is hoe de jongeren aan deze middelen komen en welke preventieve rol zorgverleners hierbij kunnen spelen. We willen dit verder onderzoeken door met apothekers in gesprek te gaan op 4, 8, 16 en 18 november.

Hoe gaat de bijeenkomst in zijn werk?

Het IVM organiseert 4 bijeenkomsten voor apothekers. Met een groep van maximaal 8 deelnemers zullen we via Microsoft Teams ongeveer 1,5 uur discussiëren over het gebruik van ADHD-medicatie door jongeren. Een moderator zal deze discussie begeleiden.  

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een bevestigingsmail met daarin de link naar Microsoft Teams. Via Teams nemen we de bijeenkomst op. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met alles wat besproken wordt en verwerken we alle resultaten anoniem.  

Er is per deelnemer een vergoeding van € 150,- beschikbaar. In de bevestigingsmail vind je een declaratieformulier, zodat we dit bedrag aan je over kunnen maken. Je kunt maar 1 keer meedoen.  

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

De resultaten van de bijeenkomsten gebruiken we als input voor het optimaliseren van de zorg rondom ADHD-medicatie. We maken een geluids- en beeldopname van de bijeenkomst. Deze gebruiken we alleen voor de uitwerking van de bijeenkomsten. 

Bij wie kan ik aanvullende vragen stellen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke van den Berk-Bulsink via .

Meer informatie over dit agenda-item

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal

Contact

Instituut Verantwoord Medicijngebruik

0888 800 400 nascholing@ivm.nl