CBG Collegedag 2021: Balans in roerige tijden

Datum: 10 november 2021
Locatie: Online
Tijd: 10:00-13:00
Organisator: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Op woensdag 10 november houdt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) weer de jaarlijkse Collegedag. Het thema van deze online Collegedag is dit jaar ‘Balans in roerige tijden’. Onder leiding van presentator Tom van ’t Hek blikken inspirerende sprekers uit het medische, farmaceutische en bestuurlijke veld terug op een veelbewogen jaar én kijken vooruit. Via een online platform kunt u actief meepraten en deelnemen aan discussies. Om deel te nemen is aanmelden noodzakelijk.

Aanmelden

We hebben met elkaar een veelbewogen jaar achter de rug. Nieuwe vaccins zijn in recordtempo ontwikkeld en goedgekeurd. Welke lessen hebben we daarbij geleerd en wat nemen we mee naar de toekomst? We bespreken dit met vertegenwoordigers van de firma’s van de geregistreerde coronavaccins. Aan tafel zitten Marc Kaptein (Pfizer), Ilse van Hensbeek (AstraZeneca) en Sjaak Bot (Janssen), samen met Marc Bonten en Ton de Boer.

We gaan daarnaast in gesprek met Hans Hogerzeil en Marcel Levi over flexibiliteit in regulatoire processen en toegang tot medicijnen en vaccins. We kijken met onder andere Adam Cohen naar de toekomst van remote clinical trials. En gaan in gesprek over risicocommunicatie en transparantie. Want zijn er eigenlijk grenzen aan transparantie over (bijwerkingen) van vaccins? Wat is de rol van desinformatie bij het vertrouwen van consumenten? En wordt de wetenschap nog wel vertrouwd? Dit doen we met onder andere Julia van Weert en Rieke van der Graaf. Experts op het gebied van gezondheidscommunicatie en medische ethiek.

Na afloop is er mogelijkheid om digitaal te netwerken binnen het eventplatform met andere bezoekers en de sprekers.

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal