AGM-bijeenkomst GEANNULEERD

Datum: 26 maart 2020
Locatie: David de Wiedgebouw (Universiteitsweg 99, 3584 CG Utrecht)
Tijd: 17:00-19:00
Kosten: Geen
Organisator: Sectie AGM

De AGM-bijeenkomst van donderdag 26 maart met als overkoepelende thema: Opleiding tot geneesmiddelexpert, het primaat van de farmacie? is geannuleerd vanwege het coronavirus.

Van oudsher is de apotheker de geneesmiddeldeskundige bij uitstek. Een aantal handelingen, zoals het bereiden en afleveren van geneesmiddelen, zijn wettelijk voorbehouden aan de apotheker. Andere werkzaamheden zijn niet wettelijk voorbehouden, maar worden al sinds jaar en dag primair door apothekers uitgevoerd.

Ontwikkelingen binnen en buiten de beroepsgroep leiden er echter toe dat er vraagtekens worden gezet bij het primaat van de apotheker als geneesmiddeldeskundige. De recente verschuivingen naar een meer zorggerichte invulling van het beroep roept bij sommigen vragen op over de productkennis van de apotheker. Daarnaast zijn er verschillende (nieuwe) opleidingen binnen de farmaceutische wetenschappen die weliswaar niet opleiden tot apotheker, maar wel tot farmaceutisch onderzoekers en daarmee geneesmiddeldeskundigen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de werkzaamheden en beroepsmogelijkheden van apothekers? Hoe moeten, kunnen of willen we apothekers en farmaceuten verbinden? Wat is de rol van AGM of van de KNMP? Deze en andere vragen zullen verschillende sprekers vanuit hun eigen perspectief beantwoorden. Ook is er ruimte voor een discussie.

De bijeenkomst start om 17.00 uur in het David de Wiedgebouw. Na afloop is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een lichte maaltijd.

Fotografie/film

Tijdens dit evenement kan er gefotografeerd en/of gefilmd worden voor verslaglegging.

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal