Demedicaliseren bij (kwetsbare) ouderen

Datum: 29 maart 2022 - 30 maart 2022
Locatie: Hotel van der Valk Breukelen
Tijd: 09:30-17:00
Kosten: € 695,00 ex BTW
Accreditatie: Openbaar apothekers
Organisator: PAOFarmacie

De nascholing Demedicaliseren bij (kwetsbare) ouderen bestaat uit twee dagen. De eerste cursusdag behandelt verschillende geriatrische syndromen en het gebruik van psychofarmaca door ouderen. Tijdens de tweede dag komen risicomanagement zoals CVRM en COPD, evenals andere veel voorkomende farmacotherapeutische behandelingen bij ouderen aan de orde.

In de nascholing wordt veel aandacht besteed aan de praktische adviezen van demedicaliseren; het koppelen van de klachten/symptomen van de patiënt aan de interventies en het meenemen van de patiënt en behandelaar in de gestelde adviezen. 

De nascholing Demedicaliseren bij (kwetsbare) ouderen vergroot de effectiviteit van medicatiereviews. Daarbij is speciaal aandacht voor demedicaliseren. Tijdens de eerste dag komen geriatrische syndromen en psychofarmacie aan de orde. De tweede nascholingsdag behandelt risicomanagement, zoals CVRM en diabetes mellitus en andere veel voorkomende farmacotherapie bij ouderen. De docenten gaan in op de bewijsvoering achter deze farmacotherapeutische behandelingen en het stoppen ervan, waardoor u op een zinvolle en veilige manier leert demedicaliseren.

Meer informatie over dit agenda-item

Fotografie/film

Tijdens dit evenement kan er gefotografeerd en/of gefilmd worden voor verslaglegging.

Direct opslaan in uw agenda: vCal iCal

Download iCal als u een Mac heeft, anders vCal