• 29 november

  Uniforme afspraken over aflevertermijnen geneesmiddelen

  Apothekers geven patiënten de geneesmiddelen die ze voor het eerst gebruiken voor maximaal 15 dagen mee. Indien de kleinste afleververpakking meer dan 15 dagen geneesmiddelen bevat, mogen apothekers deze verpakking afleveren. Bij chronisch gebruik geldt een afleverperiode van maximaal 3 maanden. Deze afspraken hebben 9 betrokken koepelorganisaties gemaakt over het voorschrijven en afleveren van geneesmiddelen.

 • 25 november

  Inzameling medicijnafval is ratjetoe

  De inzameling van medicijnafval in Nederland is een ratjetoe. In een kwart van de gemeenten zijn apothekers gedwongen het ingezamelde consumentenafval zelf te vervoeren. Dit is in strijd met de wet. Bijna de helft van de apotheken betaalt aan commerciële afvalverwerkingsbedrijven tot 7.500 euro per jaar, zo blijkt uit een onderzoek van de apothekersorganisatie KNMP.

 • 15 november 2016

  Stemming voor 2 nieuwe KNMP-bestuursleden geopend

  KNMP-leden kunnen vanaf 15 november via een persoonlijke digitale link (die zij ontvangen via de e-mail) stemmen op 2 kandidaten van hun keuze voor de vacante posities in het KNMP-bestuur. Stemmen is mogelijk tot en met 12 december. De benoeming van de bestuursleden vindt plaats tijdens de Algemene Vergadering van 14 december 2016.

 • 10 november 2016

  KNMP: vitaminen uit basispakket is onverantwoord

  Persbericht | Wanneer vitaminen en mineralen uit het basispakket gaan, geeft dat onnodige bijwerkingen en gezondheidsschade bij vooral oudere en chronische patiënten. Dat stelt de apothekersorganisatie KNMP in reactie op de discussie in de Tweede Kamer over het conceptadvies van Zorginstituut Nederland (ZINL). ZINL stelt voor om diverse receptplichtige vitaminen, mineralen en ook paracetamol van 1000 mg niet langer op te nemen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). De KNMP wil hierover in overleg treden met ZINL.

Nieuws

 • 6 december 2016

  KNMP: maak structurele tolkenvergoeding mogelijk

  Lees verder
  6 december 2016

  Recall Tranxène injectiepoeder 50 mg

  Lees verder
  1 december 2016

  Prescriptieregeling: kleinste afleververpakking

  Lees verder
  1 december 2016

  Geen lidocaïne door de gootsteen

  Lees verder
Alle nieuwsberichten