• 30 juni 2015

  Medicijngebruik verhoogt kans op uitdroging bij hitte

  Gebruik van medicijnen, zoals plaspillen tegen hartfalen, verhoogt de kans op uitdroging bij hitte als patiënten onvoldoende drinken. Hitte kan ook de houdbaarheid van bepaalde medicijnen beïnvloeden. Zo kunnen zetpillen door de hitte smelten bij temperaturen boven de 25 graden. Apothekers roepen medicijngebruikers op om extra te drinken en eventueel langs te komen bij vragen over medicijngebruik en hitte.

 • 29 juni 2015

  BO3 zoekt kandidaten voor nieuw bestuur

  Werkt u als apotheker op het gebied van Beleid, Onderwijs, Onderzoek of bij de Overheid (BO3-apotheker)? En heeft u bestuurlijke kwaliteiten? Meld u dan aan als kandidaat voor het nieuwe bestuur van de sectie BO3 van de KNMP. Het bestuur vertegenwoordigt de sectie en zorgt ervoor dat de sectie BO3 binnen de KNMP met één stem spreekt.

 • 18 juni 2015

  Enquête naar gevolgen overheveling

  Het ministerie van VWS laat onderzoeken wat de gevolgen zijn van de overheveling van geneesmiddelen naar het ziekenhuisbudget. De uitkomsten van dit onderzoek zijn bepalend voor het vervolg van de overheveling en het tempo waarmee dat gebeurt. Door de vragenlijst in te vullen, bepalen uw ervaringen omtrent de overheveling mede het vervolg!

 • 4 juni 2015

  KNMP start Meldpunt Medicijnkosten

  Het Meldpunt Medicijnkosten signaleert klachten van patiënten over de vergoeding van medicijnen en hulpmiddelen. De KNMP lanceert het meldpunt op Apotheek.nl.

Nieuws

 • 30 juni 2015

  Medicijngebruik verhoogt kans op uitdroging bij hitte

  Lees verder
  30 juni 2015

  Waarborgen ingebouwd voor overgang naar nieuwe declaratiestandaard

  Lees verder
  25 juni 2015

  KNMP: stop de budgetpolis

  Lees verder
  25 juni 2015

  Docenten van toekomstig apothekersassistenten zelf op stage in apotheek

  Lees verder
Alle nieuwsberichten